Fantastisk avslutning och ett STORT tack!

Efter en knapp timmes bilfärd var vi framme i Svansele där vi möttes av våra två fantastiska guider 🙂 de bjöd på kaffe innan det var dags att lyftas upp i slädarna och åka iväg 8 kilometer genom ett otroligt vackert, snötäckt skogslandskap för att till slut komma fram till en stor trä-kåta där vi fick gå in och värma oss framför en öppen eld och blev serverade pyttipanna och stekt ägg som lagats över den öppna elden och detta åt vi på spånskivor med trä- bestick:)

  
Efter lunch var det dags att åka ut i skogen igen och leta älg. Vi hade fått höra att det var någon som hade sett fyra stycken älgar i närheten av vildmarkscentret, så vi lyftes upp i slädarna igen och åkte iväg samma väg som vi hade kommit. När i alla fall jag nästan hade gett upp hoppet om att få se någon älg så skymtar vi bakdelen på två eller tre älgar som sprang iväg så fort de kände lukten av oss, så tyvärr fick vi inga bilder på dom 😦 men det var häftigt att få se så stora djur!

 En stund senare hör vi något ylande och tror först att det var vargar vi hörde, men guiden sa att det var hundar och bara några minuter senare passerar två hundspann 😀

  

När vi kom tillbaka till vildmarkscentret var middagen i full gång att tillagas – älg- och renskav med potatis och lök 🙂 så grymt gott! När maten var uppäten hann vi med en snabb rundvandring i deras utställning med många olika sorters uppstoppade djur. Stort tack för en underbar dag Svansele Vildmarkscenter 🙂

Nu var det dags att bege sig till kvällens stora äventyr – Jossans isvaksbad!

När vi kom fram såg vi att de gjort det väldigt fint och ljust med marschaller hela vägen från iskanten till isvaken och vi möttes av alla som skulle hjälpa till med själva doppet och två journalister från tidningen Norran som ville göra intervju med Jossan om hennes stora dröm.

Strax efter Jossans första intervju gick hon in i värmen för sista förberedelserna medan vi andra gick ut på isen för att gå igenom en sista gång hur allt skulle gå till så att det blev säkert och så att reportrarna kunde se och filma doppet. När Jossan kom ner till isvaken klev en kille, Olaf Schneider, ner i isvaken iklädd våtdräkt för att finnas med i vattnet som en extra säkerhet om något skulle hända. Under tiden tog Jossan av sig de varma filtar hon hade på sig för att inte frysa för mycket innan och allt annat förbereddes.

Nu var det alltså dags för själva doppet! Hon satt i sin lyftsele och sänktes ner i isvaken och ungefär 15 sekunder senare lyftes hon upp med ett leende på läpparna som sträckte sig mellan öronen och sen sprang hon in i värmen för att värmas upp och få på sig torra, varma kläder.  

 Under tiden gjorde jag en intervju med journalisterna där jag öste ur mig hur stolt jag är över henne och hur modig jag tycker att hon är!

Sen var det dags för hemfärd och nu ska vi slänga oss i säng för att orka gå upp och åka hem imorgon igen.

Än en gång, ett stort tack till Kylans och Mörkrets glada vänner, Lars Westerlund, Pernilla Frödeberg och alla andra som gjorde det hela praktiskt möjligt, inte minst Olaf Schneider som var med henne i vattnet.

Annons

En kommentar

  1. Pingback: About a tough women › Way up north

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s